Clafoutis se švestkami

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 50 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 500 g švestky
  • 3 ks vejce
  • 1 lžíce slivovice
  • 1 lžička vanilkový extrakt
  • 80 g cukr moučkový BIO PROBIO
  • 50 g mouka špaldová celozrnná jemně mletá BIO PROBIO
  • 50 g mouka pšeničná hladká BIO PROBIO
  • 170 ml smetana
  • 150 ml mléko
  • 1 lžíce máslo na vymazání plechu

Přepůlené (příp. rozčtvrcené) vypeckované švestky vyrovnejte do máslem vymazaného pekáčku (32x26 cm) řezem vzhůru.

V míse vyšlehejte metlou vejce se slivovicí, vanilkovým extraktem a moučkovým cukrem. Poté přišlehejte obě mouky. Až rozmícháte všechny případné hrudky, přilijte smetanu s mlékem a vmíchejte.

Směsí zalijte švestky a dejte péct do trouby na 170 °C. Clafoutis by měl být upečený za 30 – 35 minut. Před servírováním pocukrujte moučkovým cukrem.

Nakoupit suroviny

Mouka pšeničná hladká 1 kg BIO PROBIO

Mouka pšeničná hladká 1 kg BIO PROBIO

58 Kč
Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

56 Kč
Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

63 Kč
Vybrat vše