Citronová babeta

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 40 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 4 ks vejce
  • 1 špetka sůl BIO BIOSAL
  • 1 hrnek cukr třtinový přírodní BIO PROBIO
  • 1 citron citronová kůra
  • 1 citron citronová šťáva
  • 1 hrnek mléko
  • 0,5 hrnku olej slunečnicový na pečení a smažení BIO BIOLINIE
  • 2 hrnky mouka pšeničná polohrubá BIO PROBIO
  • 1 ks prášek kypřicí do pečiva BIO AMYLON
  • 4 lžíce cukr moučkový BIO PROBIO

Oddělte žloutky od bílků. Bílky vyšlehejte se špetkou soli dotuha.

Žloutky s cukrem, citronovou kůrou a šťávou vyšlehejte do pěny. Přidejte mléko a olej a zamíchejte. Přisypejte mouku s kypřicím práškem a důkladně promíchejte.

Nakonec do těsta zlehka vmíchejte sníh z bílků.

Těsto rozlijte na pekáč vyložený pečicím papírem a uhlaďte. Pečte při 170 °C asi půl hodiny.

Před podáváním pocukrujte moučkovým cukrem.

Nakoupit suroviny

Mouka pšeničná polohrubá 1 kg BIO PROBIO

Mouka pšeničná polohrubá 1 kg BIO PROBIO

62 Kč
Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

8,20 Kč
Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

48 Kč
Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

63 Kč
Vybrat vše