Droždí rozdrobte do mističky, smíchejte s cukrem a zalijte vlažnou vodou. Promíchejte a nechte 15 minut na teplém místě vzejít kvásek.
Máslo rozpusťte a promíchejte s jogurtem. V míse smíchejte mouku se solí. Přidejte jogurt s máslem a vzešlý kvásek. Zadělejte vláčné těsto. Lehce poprašte moukou a nechte na teplém místě 1, 5 hodiny kynout.
Těsto vařečkou přemístěte na pomoučený vál. Rozdělte na 4 kousky. Z každého vytvarujte pomoučenýma rukama bochánek. Vyválejte nebo vytáhněte těsto na slabší placku.
Každou placku opékejte po 3 minutách z obou stran. Po upečení z obou stran potřete máslem.
Placky jsou vhodné jako příloha k výrazným pokrmům. Vyzkoušejte je třeba s Polévkou z mungo fazolek.