PRO - BIO, první český výrobce biopotravin » Chlebová poradna

Chlebová poradna

 

Pravidelné pečení vlastního chleba patřilo dříve k běžným činnostem. Tato dovednost se předávala z generace na generaci a nikomu nepřipadala nikterak složitá.

Zde najdete základní recept na pečení pšenično-žitného kváskového chleba.

 

Pokud i vás myšlenka pečení vlastního chleba zaujala, ale přeci jen si s něčím nevíte rady, navštivte naši Chlebovou poradnu. Naleznete zde užitečné tipy a rady a na konkrétní dotazy vám zodpoví naše zkušená pekařka Míša z Biopekárny. S pečením tradičního kváskového chleba má mnoholeté zkušenosti, o které se ráda podělí i s vámi. Přímo na jejích stránkách naleznete tak zajímavé informace k pečení z bio surovin www.biopekarna.eu

Na vaše otázky a zážitky s pečením se těšíme na poradna@probio.cz

Brožurka o našich moukách a pečení ke stažení v PDF

Často kladené otázky

Další užitečné rady a tipy

Správně nakynuté těsto pruží a vrací se zpět. Pokud se nám podaří promáčknout důlek, je nejvyšší čas dát chleba do trouby či pece.

Po vyklopení chleba z formy a zjištění, že je např. ze spodní strany chléb nedopečen, je možné jej vyjmout z formy a dopéct na plechu.

Během pečení se vyvarujte otevírání dvířek trouby a pozorujte chléb raději přes sklo. Trouba se pak musí zbytečně znovu nahřívat a unikne nám cenná pára.

Po upečení vyklopíme chléb na dřevěné prkénko, ne na talíř. Chléb potřebuje „dýchat“.

Pro lesklejší kůrku ihned po upečení potřete chléb vodou.

 

 

Odběr novinek

Recept měsíce

Hummus z fazolek mungo

Ochutnejte lahodný netradiční hummus z loupaných fazolek mungo.

Facebook
 
 

| Zajímavé odkazy | www.probio.cz, tel.: 583 301 952, fax: 583 301 960, e-mail: probio@probio.cz

BIO Harmonie, BIOLINE
Bioslavnosti